Afrika v kuchyni

01.12.2015 17:22

Afrika. Každý z nás si predstaví úplne niečo iné. Egyptské pyramídy, potápanie v nádhernom Červenom mori, okúzľujúcu Saharu alebo veľké národné parky plné zveri. 

Kuchyňa Afriky sa niekedy nazýva aj dúhová. A to preto, že je ešte rôznorodejšia než ktorákoľvek iná. Je výsledkom vplyvu mnohých kultúr – domorodých afrických etník, európskej aj ázijskej kuchyne. Základnými zložkami sú morské plody, mäsové výrobky (vrátane diviny), hydina, obiloviny, čerstvé ovocie a zelenina. Bežné sú jablká, hrozno, mango, banány, ďatle, avokádo, pomaranče, broskyne a marhule. Medzi najbežnejšie používané mäsá patrí jahňacie, pštrosie a mäso z impaly – africká antilopa.

Africká kuchyňa ide ruka v ruke s pohostinnosťou a s tým, že nemajú problém, vždy sa podeliť so stravou s prípadnými hosťami. Tento fakt môžeme vnímať bez výnimky, v celej Afrike. A stotožnili sme sa s ním aj my. Chceme sa s našimi hosťami podeliť so všetkým, čo sme si naštudovali o Afrike a nasýtiť ich africkou atmosférou a typickými, chutnými a  exotickými jedlami a nápojmi.

 

Tak „Dobrú chuť“ a „Na zdravie“ – Biššifá wal-áfija“ a „Bil-áfija“ !