Prečo sme práve Volstruis?

01.12.2015 17:26

Naša reštaurácia nesie názov po našej špecialite. Volstruis znamená v afrikánčine pštros. A práve pštrosie mäso sa stalo našou špecialitou, ktorú budeme na Gastrofestivale ponúkať s typickým kus-kusom a s mandarínkovou omáčkou. V dnešnej dobe, kedy sme zahltení nekvalitnými a často až zdravie ohrozujúcimi potravinami, je čoraz dôležitejšie hľadať cesty, ako sa vymaniť z tohto kolotoča a dosiahnuť, aby sme sa doma stravovali zdravo. Zaraďovať do svojho jedálnička nové potraviny, ktoré na prvý pohľad možno znejú exoticky, ale vynikajú v prvom rade kvalitou a nutričnou hodnotou, to je jeden zo spôsobov, ako si zabezpečiť zdravší život.

Mäso zo pštrosa, tohto veľkého nelietavého vtáka, je označované za gurmánsku lahôdku. Jeho chuť je podobná hovädziemu mäsu. na rozdiel od neho má však veľmi nízky obsah tuku a zároveň stále zostáva jemné a lahodné. Chov pštrosov u nás je skôr raritou, no aj na Slovensku už nájdeme pštrosie farmy, ktoré dodávajú pštrosie mäso v BIOkvalite.

Jednou z týchto BIOfariem je aj pštrosia farma Oáza, ktorá bude zabezpečovať čerstvé mäso pre náš Gastrofestival, ako jeden z hlavných sponzorov za čo im veľmi pekne ĎAKUJEME!